Κοκκινιστό μοσχαράκι με πιλάφι

2019-02-20

   Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι λάπα ή ελιά
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κ.γ. πελτές
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λευκό κρασί
  • μπαχαρικά (κανέλα, μπαχάρι, πάπρικα)
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 2 κούπες ρύζι για πιλάφι

   Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές για να μαγειρευτεί πιο εύκολα και να μην μας λιώσει.

  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Στο μούλτι βάζουμε την ντομάτα και το σκόρδο ώστε να φτιάξουμε μια σκορδάτη πάστα ντομάτας.

  3. Όταν τελειώσουμε με αυτά, βάζουμε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στο μάτι, το πιο δυνατό, μαζί με μπόλικο ελαιόλαδο. Ταυτοχρόνως, αν υπάρχει βραστήρας στο σπίτι, βάζουμε νερό να βράσει για να μην σταματήσουμε τον βρασμό όταν πέσει το νερό στο φαγητό.

  4. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί στον ζωμό που έχει ήδη βγάλει το μοσχαράκι μας. Μόλις γυρίσουμε λίγο και το καρότο στην κατσαρόλα μας τότε ρίχνουμε μισό ποτηράκι λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

  5. Όταν πάρει μια καλή βράση στον ίδιο του τον ζωμό, ρίχνουμε την σκορδάτη σάλτσα που φτιάξαμε, την έτοιμη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Ήρθε η ώρα για τα μπαχαρικά που θα νοστιμίσουν το φαγητό μας, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, πιπέρι, λίγη ζαχαρίτσα και την κανέλα.

  6. Ανακατεύουμε το φαγητό για να μαγειρευτεί η ντομάτα 2-3 λεπτά και μετά σκεπάζουμε το μοσχαράκι με καυτό νερό.

  7. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο, στο πιο δυνατό, για μισή ώρα. Δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ακόμα, ανάλογα με το μοσχάρι μας. Προσθέτουμε νερό, αν χρειάζεται

  8. Για το πιλάφι
    Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 2 κούπες ρύζι και ρίχνουμε 3 κούπες νερό. Αφήνουμε να βράσει αφήνοντας το καπάκι στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας μέχρι να σωθεί το νερό.

  9. Αφου το σβησουμε σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κ με το καπακι απο πανω για να τραβήξει τους ατμους κ να μην λασπώσει το ρύζι

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε