Μοσχαρίσιο Burger

2019-03-04

    Υλικά

    • Υλικά για το μείγμα των burger:
    • 1 κιλό κιμάς (100% μοσχαρίσιος)
    • 60 ml. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, λιωμένο
    • 40γρ. μουστάρδα, απαλή
    • 40γρ. ketchup
    • 10γρ. Worcester sauce
    • 1κ.γ. αλάτι
    • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
    • ¼ κ.γ. πιπέρι
    • Υλικά για τη σάλτσα gouda:
    • 330 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
    • 400 γρ. τυρί gouda NOYNOY, τριμμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Υλικά για το σερβίρισμα:
    • Ψωμάκια για burger (brioche ή με σουσάμι)
    • Φέτες μπέικον
    • BBQ sauce
    • 1 Ντομάτα
    • 1 Μαρούλι
    • 1 Κρεμμύδι

    Εκτέλεση

  • Για την προετοιμασία των λαχανικών μας:
  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες και το μαρούλι.
  • Αφού στραγγίσουν καλά τα κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ως εξής: τις ντομάτες σε ροδέλες (καλό θα είναι το μαχαίρι να έχει μικρά δοντάκια για να μην καταστρέψουμε την ντομάτα). Το μαρούλι το κόβουμε με το χέρι μας παίρνοντας ένα-ένα τα φύλλα του.
  • Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής μπροστά μας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε.
  • Για τον κιμά:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιήθουν. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, παίρνουμε 120 γραμμάρια κιμά στο χέρι μας και πλάθουμε δίνοντας σχήμα δίσκου διαμέτρου 12 εκατοστών περίπου. Για αυτή τη διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα γυρνώντας το με την βοήθεια μιας τσιμπίδας. Τέλος αποσύρουμε σε ένα μικρό ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι πάνω από δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία βάζουμε δύο μπιφτέκια και τα ψήνουμε 4 λεπτά από τη μία μεριά και 4 λεπτά από την άλλη. Μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Εκτέλεση για τη σάλτσα:
  • Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 - 4 λεπτά.
  • Μόλις ξεκινήσει να δένει η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το τυρί gouda, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη συναρμολόγηση των burger:
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο ψωμάκι της βάσης μία κουταλιά από τη σάλτσα τυριού που φτιάξαμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο μαρούλι. Παίρνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ένα burger από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω από το μαρούλι. Τοποθετούμε μια φέτα μπέικον, μια φέτα ντομάτα. Τέλος βάζουμε μερικές ροδέλες κρεμμύδι και λίγη BBQ sauce. Τοποθετούμε το πάνω μέρος από το ψωμάκι μας και έτοιμο.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε