Πίτα με μοσχάρι και γλυκοπατάτα

2019-04-10

    ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. γλυκοπατάτα κομμένα σε κυβάκια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 σέλερυ
200 ml. μπύρα
400 γρ. γραβιέρα
1 αυγό
3 φέτες ψωμί του τόστ τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντάνο
λίγο ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

κύμινο                                                                                                                                                   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερυ μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί. Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς σβήνουμε με τη μπύρα, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το τριμμένο ψωμί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Στρώνουμε 10 φύλλα περιμετρικά στον πάτο του ταψιού και λαδώνουμε καλά, βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τις άκρες που είναι έξω από το ταψί καλύπτοντας όσο μπορούμε τοπάνω μέρος. Στο τέλος βάζουμε άλλα 3 φύλλα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 - 55 λεπτά μέχρι να πάρουν τα φύλλα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε